Fairplay en respect

Gepubliceerd op

Tussen 25-03-2024 en 26-04-2024 zetten wij als school extra hard in op fairplay en respect. Zonder deze 2 aspecten kan je niet sporten in een omgeving die veilig en plezierig aanvoelt voor iedereen.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen graag en veel bewegen. Het zorgt ervoor dat leerlingen meer in verbinding gaan met elkaar, waardoor ze nog beter kunnen samenwerken. Leerlingen die plezier maken en zich kunnen uitleven in de turnles, zullen zich daarna beter ook voelen. Zo kunnen ze tijdens de turnlessen hun hoofd leegmaken om daarna nóg beter op te letten. Ze krijgen ook de kans om hun overdosis aan energie kwijt te raken om daarna rustig aan een bank te zitten. Leerlingen die vaak en graag bewegen zullen zich beter in hun vel voelen.

Sporten is dus heel belangrijk op fysiek maar ook op mentaal vlak!

Wij gaan werken rond 3 duidelijke afspraken:

  1. RESPECT voor elkaar (elkaar helpen, lief zijn voor elkaar dus niet vechten of elkaar uitschelden)
  2. RESPECT voor materiaal (materiaal gebruiken waarvoor het dient)
  3. RESPECT voor de leerkracht (luisteren naar de leerkracht zonder tegenspreken, beleefd zijn)

Bij het breken van deze regels, zullen leerlingen meteen moeten stoppen met de turnles en op de bank zitten. Leerlingen die op het einde van een turnles zich niet aan de afspraak houden, moeten de eerstvolgende turnles op gastklas bij een andere collega.

Wanneer leerlingen zich meer dan één keer niet aan de gemaakte afspraak kunnen houden, zullen de turnleerkrachten dit ook in de agenda schrijven om jullie als ouder(s) hiervan op de hoogte te brengen.

Wij geloven dat bijna alle leerlingen van onze school enorm graag turnen en dus ook hun beste beentje zullen voorzetten.