corona

 

 

 

Update 01/04/20 08:00

Belangrijk bericht voor onze leerlingen L6 die zich willen inschrijven in een school van Zuidrand zoals

Sint-Jozefsinstituut Borsbeek

Sint-Gabriëlcollege Boechout

GO! KTA da Vinci Edegem

OLVE-college Edegem

GO! Atheneum Mortsel (KAM)

GTI Mortsel

KaSO-Mortsel

Houd zeker ook de site van jouw voorkeursschool in het oog. 

Klik hier voor het persbericht met informatie.

Update 30/03/20 09:30

Hallo allemaal,

Ongelooflijk maar waar! Ook voor uitdaging 3 zijn jullie voluit gegaan en geslaagd. Meer dan 120 foto's en filmpjes bereikten ons met superleuke en uitdagende parcours. Tof gedaan!

Hier zijn we dan met onze voorlopig laatste en vierde uitdaging. Normaal gezien hadden we tijdens de jeugdboekenmaand gepland om met de hele school een dans te leren en er een filmpje van te maken. We zouden de dans dan brengen op onze opendeurdag. Omwille van de omstandigheden zijn deze plannen in het water gevallen. Maar jullie gaan daar met onze vierde uitdaging verandering in brengen. Het is aan jullie om aan de hand van de filmpjes die juf Sary voor ons maakte de dans te leren en te oefenen, klik hier om de voorbeelddansjes te bekijken. Als je de dans goed ingestudeerd hebt, maak je een filmpje of foto tijdens het dansen. Stuur de foto of het filmpje naar je juf of meester.

Deze uitdaging start op maandag 30/3 en loopt tot en met vrijdag 3 april. Jullie slagen voor deze uitdaging als we 120 filmpjes of foto's ontvangen.

De juffen en meesters kijken al uit naar jullie dansprestaties! 

Benieuwd naar de foto's en filmpjes die we gekregen hebben? Klik hier.

 

 Update 29/03/20 20:00

Alle vieringen voor eerste communie en vormsel tot en met Pinksteren worden uitgesteld, dat hebben de bisschoppen beslist. Wanneer deze vieringen wel plaats hebben, zullen we pas later weten.

 

Update 28/03/20 14:00

Via deze link leest u de laatste brief i.v.m. de richtlijnen voor onze school.

 

Update 26/03/20 10:00

Lieve prinsen, hofdames, spoken, draken, kasteelvrouwen, narren, ridders, ... van het derde leerjaar,

Normaal zouden we vandaag vertrekken op kasteelklassen. Jammer genoeg is ook dat in de kasteelgracht gevallen. Maar we willen toch heel graag de sfeer van kastelen, ridders en jonkvrouwen wat opsnuiven. Dus trek je verkleedkleren aan en maak de mooiste foto's of filmpjes van een riddertornooi, een drakengevecht, een prinsessenbal,... Stuur ze door naar je juf en wij zetten ze in een mapje.

Gezonde groetjes,
Juf Iris, juf Katrien, juf An en juf Nele

Update 25/03/20 09:30

Hopelijk nog allemaal gezond en wel!

Ook voor de tweede uitdaging kwamen jullie creatief uit de hoek! Meer dan 150 foto's pronken op onze website. Vele mensen ontvingen op deze manier steun van jullie! De uitdaging werd dus gehaald! Een dikke proficiat daarvoor!

Zijn jullie klaar voor de derde uitdaging? Hier komt ze....

We horen het overal, beweging blijft belangrijk ook al moeten we in ons kot blijven. We helpen jullie (en je familie) graag een handje.

Bouw een parcours (binnen of buiten) met allerlei voorwerpen, huisraad, meubels, .... Leg het parcours af zonder dat je voeten de grond raken. Lukt het ? Mooi dan heb jij een reis rond de wereld gedaan. Laat broers, zussen, mama en papa maar meedoen. Maak een foto van jezelf op je parcours en stuur ze naar je leerkracht. Je vindt hier de lijst met mailadressen van juffen en meesters.

De uitdaging start vandaag (woe 25/3) en loopt tot en met zondag 30/3. We slagen voor deze uitdaging als we 120 foto's op de website kunnen zetten. Je vindt de foto's van de uitdagingen in deze map.

Veel beweegplezier!

De juffen en meesters

 

Update 24/03/20 17:00

Via deze link leest u de brief van Stekelbees i.v.m. noodopvang tijdens de paasvakantie.

Update 24/03/20 10:00

Bericht aan onze leerlingen en ouders L6

De volgende scholen hebben hun inschrijvingsstart uitgesteld: 

Ka Mortsel, KTA Da Vinci Edegem, OLVE Edegem, Sint Gabriel Boechout, Sint Jozef Borsbeek, KaSo Mortsel en GTI Mortsel.

De richtlijnen hierover kwamen van hogerhand.

De scholengroep beraadt zich nu over fysiek inschrijven na de paasvakantie of alsnog digitaal aanmelden, wat de voorkeur heeft maar nog moet aangevraagd worden bij de overheid. Op de websites van deze scholen zal dit bericht ook te lezen zijn.

De andere regio’s zijn intussen begonnen met digitale aanmelding en doen daar ook gewoon mee voort.

Voor Antwerpen en de districten: https://meldjeaan.antwerpen.be/

De scholen van Hove en Kontich: https://sgkso-kontich-hove.aanmelden.in/

 

Update 20/03/20 09:00

Beste ouders, lieve kinderen,

Proficiat! Jullie hebben laten zien dat jullie aan het lezen zijn op leuke plaatsen!

De eerste uitdaging werd alvast gehaald! 

Hier volgt jullie tweede uitdaging: Maak een affiche met een toffe boodschap of leuke tekening die je dan voor je raam hangt zodat voorbijgangers, buren, werkmannen, .... deze kunnen zien.Zo vrolijk je andere mensen op in een periode die niet voor iedereen even gemakkelijk is. Maak opnieuw een foto van jou met de affiches en stuur ze weer door naar je juf of meester ten laatste op dinsdag 24 maart.

Gaan jullie er mee voor ? Als we 100 foto's ontvangen, is deze opdracht gelukt. Je vindt de foto's van de uitdagingen in deze map.

Hopelijk slagen jullie hierin. Veel succes!

De juffen en meesters 

Je vindt hier de lijst met mailadressen van juffen en meesters.

 

Update 17/03/20 08:50

De eerste foto's van de uitdaging voor al onze leerlingen komen binnen. Het zijn al heel leuke en creatieve foto's ! Hopelijk halen de leerlingen onze eerste uitdaging!  Je kunt deze foto's hier bekijken.

Update 17/03/20 08:17

Heel wat ouders en leerlingen zijn op zoek naar oefenmateriaal of goede bezigheden. Via deze link krijgt u een lijst met mogelijkheden, zowel voor kleuters als leerlingen lagere school. We merken dat sommige platformen zoals Bingel overbelast zijn, Op deze lijst ziet u meer gratis mogelijkheden. We passen deze lijst regelmatig aan.

Update 16/03/20

De juffen en meester van de kleuterschool hebben een brief geschreven aan de kinderen van hun klas. Je kunt deze hier bekijken. 

Update 16/03/20 11:00

De juffen en meesters van de lagere school hebben een brief geschreven aan de kinderen van hun klas. Je kunt deze hier bekijken.

Update 16/03/20 09:30

De online inschrijvingenlijst voor de noodopvang is afgesloten.

Ouders die toch voor een bepaalde dag noodopvang wensen te gebruiken, kunnen de school contacteren op het nummer 03 322 53 54 . 

Ouders die voor verschillende dagen noodopvang ingeschreven hebben, kunnen 's morgens bij het aanmelden doorgeven welke dagen eventueel wegvallen omdat u alsnog opvang gevonden heeft. U mag hiervoor ook bellen naar 03 322 53 54

Kinderen die ziek zijn, komen niet naar de noodopvang, dat gaat in tegen de beschermingsmaatregelen die van kracht blijven.

Vandaag vangen we 38 kinderen op in onze noodopvang. Er waren 55 kinderen ingeschreven, enkele ouders belden alsnog af omdat ze een andere opvang gevonden hebben of hun kind ziek is.

Bedankt aan alle ouders die een opvang buiten school en grootouders hebben kunnen vinden. We beseffen goed dat het ook voor jullie niet makkelijk is om de puzzel gelegd te krijgen.

Update 15/03/20 10:30

Leerlingen die online willen oefenen, herhalen of online contact houden met klasgenoten en thuis niet beschikken over computer, tablet of internet, mogen contact opnemen met meester Tom. We bespreken dan samen hoe we dit kunnen regelen. Stuur gerust een mail naar meester.tom(apenstaart)sji-basisschool.be of telefoneer naar 03 322 53 54 en vraag naar meester Tom of vraag om jouw bericht door te geven.

Update 13/03/20 17:00

De leerlingen die ingeschreven zijn voor de noodopvang, kunnen enkel afgezet en opgehaald worden langs de hoofdingang (kerk) van onze school, binnen de normale uren: 08.00-08.30(afzetten) en 15.3-16.30(ophalen). Aan de hoofdingang zullen de aanwezige kinderen 's morgens geregistreerd worden en verder begeleid naar de juiste plaats.

 

Update 13/03/20 16:00

Nieuws van de secundaire afdeling:

Info over de inschrijvingen

Omwille van de preventieve maatregelen n.a.v. het coronavirus kunnen op 21 maart de geplande inschrijvingen op onze school niet plaatsvinden.
We overleggen tijdens de week van 16 maart met de scholen uit de regio wanneer en hoe we de inschrijvingen dan wel organiseren.
We informeren u verder via dit kanaal: www.sji-borsbeek.be

 

Update 13/03/20 15:20

Alle activiteiten ter voorbereiding van het vormsel of de eerste communie worden tot 3 april afgelast.

We brengen de ouders op de hoogte als de voorbereidingen terug starten!

Update 13/03/20 14:25

De leerlingen krijgen straks een brief mee naar huis met laatste richtlijnen vanuit de school.

Deze brief vindt u ook via deze link.

Via de brief vindt u de link om te registreren voor de noodopvang.

 

Update 13/03/20 10:24

Om 11.00 u zitten de scholen en burgemeester samen om de organisatie te bekijken en nog enkele beslissingen te nemen.

Op basis van de laatste richtlijnen Katholiek Onderwijs en persboodschappen kunnen enkele beslissingen genomen/aangepast worden. We houden jullie na het overleg op de hoogte van verdere richtlijnen, informatie. Dat zal hoogstwaarschijnlijk pas in het begin van de namiddag kunnen gecommuniceerd worden.

 

Update 13/03/20 07:00

Beste ouder, op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad werd aangekondigd dat de lessen vanaf maandag worden opgeschort tot de paasvakantie, en dat scholen in opvang dienen te voorzien. Morgen zal in de loop van de dag het duidelijk worden hoe de maatregel geconcretiseerd wordt. Gelieve ons morgenvroeg ook even de tijd te geven om alles voor te bereiden. Zodra we meer info hebben, plaatsen we die online.

دانلود فیلم با لینک مستقیم

Deze site gebruikt cookies. Door verder te surfen, ga je ermee akkoord dat deze gebruikt worden.